Nieuws

 Curaçao Safety & Security Congres groot succes!

Het Curacao Safety & Security congres, georganiseerd door Scientia N.V. in samenwerking met Securitas en Maduro & Curiel’s Bank (MCB Curaçao), was gisteren geslaagd en druk bezocht! Het grote publiek werd door een aantal gerenommeerde keynote sprekers, waaronder de Minister van Justitie, de Procureur Generaal van Curaçao, St. Maarten en de BES eilanden, de Managing Director van MCB en Russel Kolins van Kolins Security Group uit de Verenigde Staten, geïnformeerd en geïnspireerd over de wijze waarop veiligheid een drijvende kracht is voor welvaart en welzijn. Dit was tevens een mooi gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen met elkaar.

 

Securitas organiseert Curaçao Safety & Security Congres

Op 19 april aanstaande organiseert Securitas in samenwerking met Maduro & Curiel’s Bank en Scientia N.V. het Curacao Safety & Security congres.  De dag zal met keynote speakers en kennissessies aandacht besteden aan de wijze waarop veiligheid een drijvende kracht is voor welvaart en welzijn.  Meld u nu aan voor dit congres via https://lnkd.in/gC6Kx_z.

 

Supervisor team versterkt met”Joey”  Ignacio

Maak kennis met Jurien Ignacio, beter bekend als Joey,. Hij  recentelijke gestart als supervisor te Securitas Antias B.V. Hij stelt zich graag aan u voor!

Voordat ik bij Securitas kwam werken ben ik bij Joseph Cares als plaatsvervangend directeur en beheerder van het wagenpark werkzaam geweest. Tevens was ik ook beheerder van het wagenpark.

Tijdens deze functies bleek dat ik goed ben in het organiseren en plannen. Aangezien ik in het verleden als beroepsmilitair in Nederland heb gediend en ook leidinggevende functies heb bekleed, hoop ik bij Securitas al mijn ervaring te kunnen combineren, in zowel veiligheid als organisatie en planning.

Romy Nieuwenhuizen nieuwe HR & operations manager

Romy vervult per 1 februari 2018 de functie van Manager Human Resources & Operations te Securitas Antias B.V. Na enkele jaren in de toeristische sector te hebben gewerkt heeft ze ervaring opgedaan bij een HR bureau. Ze stelt ze graag aan u voor.

Gedurende die periode leerde ik ook veel over mijn eigen bijdragen in een team namelijk; organiseren, fan van de digitalisering en de mogelijkheid om goed te communiceren in zowel Nederlands, Engels, Papiaments als Spaans.

De afgelopen vier jaar heb ik bij eMedvertise N.V. gewerkt als Operations Manager en was ik lid van een groeiend team. Onwijs leuk echter zaten de klanten allemaal in Europa i.p.v. Curacao en dat vond ik jammer. Zodoende ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ik zocht naar een bedrijf dat ondanks een commerciële insteek ook maatschappelijk bijdraagt aan de groei van individuen alsmede de maatschappij. In Securitas vond ik die unieke combinatie en na een dag te hebben meegelopen wist ik het zeker; ik wil graag deel uitmaken van dit gemotiveerde, samenwerkende, klantgerichte en professionele team.

 

C3 voorziet Securitas van state of the art radio communicatie
Focus op innovatie en verbetering van bewaking & beveiliging  en kritische communicatie op Curacao

 

Willemstad, Februari 2018. Het bijzondere partnerschap tussen Critical Communication Caribbean (C3) en Securitas, dat al sinds de oprichting van Securitas bestaat, is afgelopen week opnieuw bekrachtigd met de levering van een “state of the art” radio communicatie systeem. Het team van Securitas is voorzien van nieuwe portofoons, die voorzien zijn van de nieuwste technologie op het gebied van radio communicatie.

Securitas is de eerste klant op Curaçao die deze nieuwe portofoons in gebruik gaat nemen. Naast een verbeterde kwaliteit van het geluid en bereik, hebben deze portofoons een robuust design en “panic-button” speciaal voor het opereren in lastige omstandigheden. Het meest bijzondere kenmerk is de “man-down” functie. Deze functie alarmeert als een security guard niet meer beweegt of juist abnormale bewegingen maakt (in geval van toepassing geweld tegen de security guard). De alarmering wordt direct doorgestuurd naar de 24-uurs alarmcentrale van Securitas die de patrouille ter plaatse stuurt.

C3 biedt al meer dan 80 jaar kritische communicatie oplossingen voor de publieke en private sector in het Caribisch Gebied. Beide organisaties werken al sinds de oprichting van Securitas samen. Bert Schreuders, Managing Director van C3 over deze samenwerking: “ Binnen C3 zijn we constant op zoek naar de nieuwste technologieen die onze klanten kunnen inzetten voor optimale communicatie tijdens kritieke situaties. We zijn dan ook trots dat we Securitas kunnen voorzien van portofoons die de bereikbaarheid en kwaliteit van de communicatie verder zal verbeteren.”

Securitas levert verschillende beveiligingsdiensten zoals object- en persoonsbeveiliging met  alarmmonitoring van woonhuizen en bedrijven door de 24/7 alarmcentrale en alarm- en incidentopvolging door de Securitas patrouilledienst. Managing Director Paul de Kloet over de samenwerking met C3: “We hebben de focus op professionaliteit, innovatie & klantgerichtheid. Een optimale communicatie en veiligheid van onze medewerkers en onze klanten zijn daarbij randvoorwaarden. Met C3 als partner kunnen we onze dienstverlening verbeteren en innoveren. De nieuwe portofoons zijn hier een belangrijk onderdeel van ”.

Meer informatie over beide organisaties is te vinden via www.c3.cw en  www.securitas.cw

Nieuwe folders beschikbaar over de diensten van Securitas, nu in 3 talen!

We zijn trots op het publiceren van onze nieuwe folders, waarin u alle details over de diensten van Securitas kunt vinden. De folder is beschikbaar in het papiaments, nederlands en engels en zijn ook te downloaden via onderstaande links.

Folder ENG                  Folder NLD                        Folder PAP

 

Maak kennis met Henny Davelaar, Supervisor Securitas

Sinds anderhalf jaar werk ik met veel plezier als supervisor bij Securitas. Ik geef leiding aan een team van Securitas-medewerkers die als security guard werken bij de MCB-branches en in de MCB Controlroom. Ik krijg de vrijheid om mijn team naar eigen inzicht, maar binnen het bedrijfskader, optimaal te laten functioneren. Collegialiteit is in ons vak erg belangrijk en ik ben blij dat mijn collega’s er ook zo over denken. De belangrijkste werkzaamheden van mijn functie zijn coaching van de teamleden, roosterplanning en personeelswerving.

Securitas levert een groot aantal security guards aan MCB. De taken zijn onder andere het beveiligen van de branches en de parkeerplaatsen. Ook aan het team van de Controlroom van MCB levert Securitas medewerkers. De security-guard heeft een belangrijke taak bij de beveiliging van personen (klanten/bezoekers van de bank) , objecten en waardepapieren. Daarnaast hechten het management van Securitas en de MCB grote waarde aan het klantvriendelijk en servicegericht werken. Alle Securitas Guards die werken bij de MCB, hebben hun opleiding bij Scientia Curaçao-St. Maarten B.V. gevolgd. Zij volgen allemaal de gecertificeerde opleiding ‘Professional Security Guard’ (PSG) level C en kunnen zo doorgroeien naar level A. Via een vastgestelde leerlijn kun je zo ook doorgroeien naar security manager. De Professional Security Guard is te herkennen aan zijn of haar bronzen, zilveren of gouden badge. Daarnaast investeert zowel de MCB als ook Securitas in voortdurende bijscholing en training om deze verantwoordelijke en belangrijke taak optimaal te kunnen uitvoeren.

Het coachen van het team vind ik een belangrijke taak. Ik ben betrokken bij het opleidingsplan wat Securitas twee jaar geleden is gestart. Door het team een PSG-opleiding te laten volgen, functioneert het op een professioneel hoog niveau. De samenleving vraagt om een goed opgeleide security, die kennis heeft van beveiliging en die pro-actief en assertief te werk gaat. Daarnaast is het een vereiste dat een goed opgeleide security guard, klantvriendelijk en servicegericht werkt. Door het coachen van medewerkers kan ik het opleidingsplan goed uitvoeren en als ‘brug’ functioneren tussen management en uitvoering. Betrokkenheid van mij en de security guards is belangrijk voor een succesvolle uitvoering van het opleidingsplan.

Ik ben dan ook erg trots dat de ‘MCB Security Recognition Award 2017’ is uitgereikt aan één van onze teamleden.

De ‘Security Recognition Award 2017’ wordt uitgereikt aan Securitas Beveiliger Shardine Isenia.

De ‘Security Recognition Award’ bestaat sinds 2016 en wordt uitgereikt door de MCB. De kernwaarden voor het behalen van de award zijn professionaliteit, klantvriendelijkheid, assertiviteit, betrokkenheid en servicegerichtheid.

Shardine Isenia, werkt vanaf 2010 voor Securitas bij de MCB en is sinds 2016 gecertificeerd Professional Security Guard. Zij is een gepassioneerde en enthousiaste medewerker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij het realiseren van verbeteringen speelt zij een initiërende rol. Dit, en haar professionele, servicegerichte en klantvriendelijke benadering van cliënten is voor de MCB reden om Shardine Isenia uit te roepen tot ‘Extraordinary Security Office 2017’. Het management van Securitas feliciteert Shardine met deze mooie onderscheiding.

Nieuwsbrief Securitas uitgegeven
Deze maand is de nieuwste editie van de Securitas nieuwsbrief uitgegeven.
Middels onze nieuwsbrief informeren wij u graag over de ontwikkelingen van Securitas, houden wij u op de hoogte van onze producten en diensten en geven we tips over veiligheid.
Lees onze nieuwsbrief  hier in het Nederlands of Engels

Namens het hele team van Securitas wensen wij u hele fijne feestdagen en een voorspoedig en veilig 2018.

Newsletter Securitas published
This month Securitas published their newest newsletter.  In this newsletter we will inform you about the developments at Securitas, keep you posted on our products and services and provide you with tips about your security.  Read our newsletter here in Dutch or English,

On behalf of the whole team of Securitas we wish you happy holidays and a prosperous and safe 2018

Paul de Kloet treedt toe als partner en medeaandeelhouder van Securitas
Verdere professionalisering van securityservices

WILLEMSTAD – Voormalig politie- en kustwachtofficier Paul de Kloet is bij het beveiligingsbedrijf Securitas (Antias) toegetreden als aandeelhouder. De laatste drie jaar zat de heer De Kloet in het managementteam van Securitas, nadat hij vanaf 2005 al officiële functies had bekleed op Curaçao.

Paul de Kloet
Per november dit jaar is Paul de Kloet toegetreden als belanghebbende in het bedrijf. Hij heeft in Nederland de politieacademie gevolgd en heeft ruim 30 jaar brede ervaring in het politiewerk. Vanaf 2005 werkt Paul de Kloet op Curaçao. Als hoofdinspecteur van politie werd hij te werk gesteld in het managementteam van het RST (Recherche Samenwerkingsteam). Van 2011 tot 2015 diende hij bij de Kustwacht als Hoofd van het Steunpunt Curaçao en Bonaire. In 2015 maakte hij de overstap naar de particuliere sector als General Manager van Securitas. Als nieuwe aandeelhouder is hij nu, naast Guido Kibbelaar, de General Managing Director bij Securitas. Jeroen Kibbelaar is de derde aandeelhouder.

Securitas
In 1981 richtte wijlen oud-gezaghebber Anno Kibbelaar op Curacao een filiaal op van de Britse firma Securicor International. In 1988 is de heer Kibbelaar, na het uitkopen van de Britse multinational, zelfstandig doorgegaan onder de naam Securitas Antias. De beide zoons Jeroen en Guido Kibbelaar hebben het bedrijf verder uitgebouwd tot wat het nu is. Zij vormen de directie van de drie bedrijven ‘Securitas Antias’, ‘24/7 Wegenwacht’ en ‘Impacto’. Laatstgenoemd bedrijf is gericht op outsourcing, werving & selectie, payroll services en schoonmaakdiensten.

Professionalisering
Onder de dagelijkse leiding van Paul de Kloet, voert Securitas een verdere professionalisering van haar securityservices door. De visie en ambitie van het bedrijf is het op een innovatieve manier blijvend verbeteren van haar service en kwaliteit. Met inmiddels 350 medewerkers richt Securitas zich in haar securityservices met name op alarmmonitoring van woonhuizen, bedrijven en overheid vanuit haar moderne 24/7 meldkamer. Verder is Securitas gespecialiseerd in mobiele patrouillebewaking en fysieke bewaking door inzet van Professional Security Guards op vele locaties op Curacao. Sinds dit jaar verzorgt Securitas ook persoonsbeveiligingstaken voor verschillende klanten en patrouille door het Securitas biketeam. Met veel aandacht voor integriteit binnen haar organisatie, is Securitas een professionele veiligheidspartner. Dit sluit aan bij de internationaal waarneembare trend van het uitbesteden van overheidstaken aan de particuliere sector. Zo zouden bijvoorbeeld bepaalde taken die nu door de politie moeten worden uitgevoerd, efficiënter door de particuliere beveiligingssector kunnen worden uitgevoerd. “De overheid moet daarbij kunnen rekenen op integere en professionele beveiligingsbedrijven als partner in veiligheid”, aldus Paul de Kloet.

Nieuwe stagiaire bij Securitas, maak kennis met Thalissa

We introduceren u met veel plezier Thalisa Rampersad, onze stagiaire die 8 maanden met ons team zal meedraaien. Thalisa zit in het laatste jaar van haar studie “Integrale Veiligheidskunde” aan de Haagse Hogeschool. Om de theorie die ze gestudeerd heeft in praktijk te brengen, is ze naar Curaçao gereisd om bij ons stage te lopen.

Hoi, Ik ben Thalisa, eindejaarstudent Veiligheidskunde aan de Hogeschool in Den Haag. Als verplicht onderdeel van mijn opleiding moest ik praktijkervaring opdoen bij een gerenommeerd beveiligingsbedrijf. Ik wilde heel graag naar het buitenland en mocht kiezen tussen België of Curaçao… Ik ging natuurlijk voor het laatste en zo ben ik terechtgekomen bij Securitas J

De reden waarom ik gekozen heb om in de richting van beveiliging te studeren is, omdat je in het nieuws vaak gebeurtenissen ziet die met onveiligheid te maken hebben. Dat maakte impact op me en door deze richting kon ik wat betekenen voor de maatschappij, nl. ervoor zorgen dat er iets gedaan wordt aan de veiligheid!

Evenementenbeveiliger vind ik superleuk en Securitas heeft mij de mogelijkheid gegeven om een aantal interessante en leuke events te mogen meemaken als beveiliger. De “Walk4Light” is daar één van en op 5 november de Duck Race in het Waaigat. Een deel van mijn stage is ook het helpen met productkwaliteitsverbetering door o.a. procedures vast te leggen, een handleiding op te stellen en instructies/training te geven, zodat alles geoptimaliseerd wordt. Securitas is een heel leuk bedrijf om voor te werken; we zijn een grote familie!

In mijn vrije tijd geniet ik van het eiland Curaçao zelf en het mooie weer natuurlijk; Zwemmen, snorkelen en onderwateractiviteiten horen daar zeker bij, zoals snorkelen bij Playa Piskadó en de Tugboat, wandelen en het natuur bewonderen bij Westpunt.

Eén van mijn ambities is dat ik graag bij de Recherche zou willen komen. Ik zal eerst 2 jaar de Mastersopleiding “Crisis & Security Management” doen en uiteindelijk is mijn doel Rechercheur worden bij de Politie.

Succesvolle afronding opleiding Professional Security Guard

Securitas medewerkers die gedetacheerd zijn bij MCB hebben met succes deelgenomen aan de opleiding Professional Security Guard.Op de foto de geslaagde kandidaten, de docenten Scientia en management van Securitas en van MCB

Meet the team – Maak kennis met onze Sales Manager Fatima

Ontmoet onze Sales Manager Fatima Magnus; ze is het aanspreekpunt voor onze bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast zorgt ze voor de klachtenafhandeling en is ze ook voor de instalateurs waar Securitas mee werkt het contactpersoon en zorgt dat de alarminstallaties goed worden geinstalleerd bij de klant. Door haar vak komt ze op bijzondere plekken binnen, zoals bejaardentehuizen, het nieuwe ziekenhuis en het windmolenpark.

Ik ben moeder van 3 tienerjongens, een grote voetbalfan en om 5uur in de ochtend ben ik al te vinden in de gym. Mijn favoriete plek op Curacao om naar toe te gaan is De Heeren, ik hou van de chille, maar gezellige ambiance, waar ik kan ontspannen, lekker kletsen en soms ook merengue dansen.

Security is echt een 24 uur per dag job en daar sta ik ook zeker voor! Ik wil ervoor zorgen dat mijn klanten de beste service ervaren en daar krijg ik weer energie van. Het leuke van het vak vind ik het persoonlijke contact met de klanten en je kan zo ook echt helpen, vaak in vervelende situaties, want helaas is het nog steeds zo dat klanten pas denken aan alarm of beveiliging als er bijvoorbeeld wordt ingebroken . Een tip die ik dan ook wil delen is: Stel ‘beveiliging’ niet uit, zorg ervoor dat je diefstal of inbraak voor bent! Ik zeg altijd: “Better safe than Sorry!” 😉

2017 september: Securitas geeft bijstand aan de bank WIB op St. Maarten.

Op verzoek van WIB Sint Maarten zijn afgelopen maandag een aantal Securitas medewerkers bijstand gaan verlenen op Sint Maarten. Zij hebben security taken verricht om het voor de bank mogelijk te maken om WIB branches en ATM’s op vrijdag te heropenen na de fatale hurricane Irma. Deze ondersteuning op Sint Maarten zullen wij de komende tijd voortzetten. Op de foto de ingezette collega’s op de branches Phillipsburg en Simpson Bay.

2017 augustus: Securitas Antias gaat scheepswerf Damen Shiprepair beveiligen
Partnership Damen Shiprepair Curacao & Securitas getekend

Een bijzonder partnership is onlangs officieel bekrachtigd. Damen Shiprepair & Securitas zullen vanaf augustus samenwerken in het beveiligen van de Scheepswerf van Damen Shiprepair op Curacao.

De beveiliging van de scheepswerf in Curacao moet als internationale scheepswerf (met internationaal publiek) en E-zone voldoen aan internationale security normen. Securitas heeft een team hier speciaal voor opgeleid met onder andere training ISPS (international Ship & Port Facility Security code), maar ook Access Control, Predictive Profiling & EHBO opleidingen.  De service die Securitas hierin biedt, past bij de eisen en voorwaarden die Damen Shiprepair voor ogen heeft.

Securitas zal voor de scheepswerf de toegangscontrole doen. Dit zal gedaan worden door security guards. Ook worden er patrouilles uitgevoerd op de scheepswerf en is er camera- & alarmmonitoring, waarbij Damen Shiprepair Curacao is aangesloten op de centrale meldkamer van Securitas.

Jaap de Lange, managing director Damen Shiprepair Curacao, is enthousiast over het nieuwe partnership. “We hebben in Securitas een partner op Curacao gevonden die met ons meedenkt en een full service product aan ons biedt qua Security”.  Paul de Kloet, general manager Securitas, deelt dit enthousiasme; “We zijn trots dat wij de beveiliging voor Damen Shiprepair Curacao mogen verzorgen. We kijken er naar uit om een van de grootste scheepswerven in het Caribisch gebied van goede beveiliging te voorzien.”

Jaap de Lange (links), MD Damen Shiprepair en Paul de Kloet (rechts), GM Securitas schudden de hand op het getekende contract

De eerste briefing voor het team van Securitas bij Damen Shiprepair Curacao

2017 mei; Diploma-uitreiking ‘Professional Security Guard’ (PSG)
Afgelopen week hebben zeven collega´s van Securitas Antias deelgenomen aan de opleiding PSG-A. Samen met andere cursisten hebben zij vrijdag 19 mei 2017 het examen PSG-A succesvol afgelegd. De kandidaten hebben het PSG-traject, wat drie modules bevat, volledig doorlopen. Naast theorie, maken de kandidaten ook een praktijkopdracht, zodat de guards de theorie kunnen toepassen in de praktijk. De opleiding werd door Scientia Curaçao-St. Maarten B.V. gegeven. Met deze opleiding investeert Securitas Antias in de professionalisering van haar medewerkers.

  

2017 maart; Succesvol EHBO-examen afgelegd
Medewerkers van Securitas, die werkzaam zijn als Security Guard bij de University of Curacao, hebben met succes hun EHBO-examen afgerond. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daaronder valt dus ook opgeleide EHBO Security Guards.

2016 september; Diploma Professional Security Guard Level-B
Een groep Securitas medewerkers heeft recent de zilveren security badge ontvangen voor het behalen van het diploma Professional Security Guard niveau B. De opleiding is verzorgd door Scientia, vertegenwoordigd door mevr. Binkhuijsen. De nu gecertificeerde Securitas medewerkers zijn allen gedetacheerd bij MCB. De uitreiking van de badges vond plaats door dhr. Frederica, security manager MCB.

securitas-antias-18-september-2016securitas-antias-18-september-2016-2

2016 september; Beveiliging bij Stadion Ergilio Hato
Ten behoeve van de fundraising voor het Stadion Ergilio Hato (SDK) op Curacao, heeft Securitas de bewaking en beveiliging van het evenement verzorgd. Prominente gast was Churandy Martina, hier op de foto met General Manager Securitas, Paul de Kloet.

churandy-martina

David Crispulo 10 jaar in dienst! (1 september 2016)
Supervisor David Crispulo is vandaag, 1 september 2016, in het zonnetje gezet. Hij is 10 jaar in dienst bij Securitas. Op 1 september 2007 kwam David Crispulo in dienst bij Securitas als medewerker patrouille. In de daaropvolgende jaren heeft hij zich ontwikkeld naar de functie van Supervisor. Tijdens een traktatie hebben Guido Kibbelaar en Paul de Kloet hun waardering uitgesproken voor al het werk dat Crispulo dagelijks verzet. Hij is een zeer gewaardeerde collega. Cripulo heeft de jubileum plaquette met bonus ontvangen. Op de foto de jubilares met de administratief medewerksters van Securitas/Impacto, Danoush Habat en Karin Polonius.

David Crispulo
Jubileum

Predictive profiling is de nieuwe trend
Predictive profiling is de meest pro-actieve beveiligingsmethode die er bestaat. In plaats van de te wachten tot een situatie uit de hand is gelopen, trainen wij de beveiligingsmedewerkers om actief te zijn in het pro-actief werken. Onderdeel daarvan is ‘Predictive-profiling’, de methode om door middel van slimme interventie criminele activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Een effectief onderdeel daarvan is het stellen van vragen, ofwel ‘Security Questioning’. Iemand die kwaadwillend is, kan zich immers niet voorbereiden op ‘Security Questioning’. Recent zijn Securitas medewerkers opgeleid als gecertificeerd ‘Predictive Profiler’. Deze methodiek wordt momenteel verder geïmplementeerd binnen de organisatie.